Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Υλικά

Διαφήμιση

800 γρ αλευρι γ.ο.χ
λίγο αλάτι
λίγο λάδι
λίγο ξύδι
Νερό

Γέμιση

3 κγρ Κολοκύθα ακαθάριστη
3 κουταλιές σουπας σιμιγδάλι ψιλό
1/2 ποτήρι λάδι
1 πρέζα αλάτι
14 γεμάτες κουταλιές σούπας Ζάχαρη
3 κουταλάκια κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο
200 γρ Καρύδια Χοντροκομμένα

Χρησιμοποιούμε ταψί 40 cm

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και την στοιβουμε καλά σε σουρωτήρι να φύγουν τα νερά και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί.

Σε ένα μπολ βάζουμε νεράκι βρύσης, αλάτι,λάδι,ξύδι.
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά να γίνει μία μαλακή ζύμη ενώ ζυμώνουμε με το χέρι.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 60 λεπτά και ανοίγουμε τα φύλλα.
Λαδώνουμε το ταψί στρώνουμε 3 φύλλα κάτω (ενδιάμεσα λαδώνουμε)

και βάζουμε την γέμιση

2 φύλλα από πάνω.
Γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα ή τα κόβουμε.
Χαράζουμε την πίτα την λαδωνουμε λίγο νερό από πάνω ραντιζοντας για να μην σκάσει το φύλλο.


Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς και ψήνουμε για 40-50 λεπτά

Ευχαριστουμε Giota Skan

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση