Γλυκιά  Κολοκυθόπιτα

🍳 Απαιτούμενα προϊόντα:

3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι
100 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
2 κσ αλεύρι
100 γρ γλασαρισμένες φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού
1 βανίλια
200 γρ τριμμένη κολοκύθα
100 γρ αλεσμένους ξηρούς καρπούς και σπόρους (ηλίανθος, κολοκύθα, λιναρόσπορος, chia, καρύδια, αμύγδαλα)

🥮Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το λάδι σε αυτά και χτυπήστε ξανά καλά. Μετά ανακατεύω το γιαούρτι και τη σόδα σε ένα ποτήρι μέχρι να αφρίσει.
Το προσθέτω στο μείγμα των αυγών και ανακατεύω ξανά καλά.
Και έτσι προσθέτω σταδιακά και τα υπόλοιπα προϊόντα.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε ένα ορθογώνιο ταψί, προστρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα ή στους 170 βαθμούς χωρίς αέρα μέχρι να στεγνώσει ένα ξυλάκι.
Σερβίρω με μια πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα
Επόμενο άρθροΟι χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα ντομάτας