Κοτόπιτα

Advertisement

Υλικά

λίγο λάδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μαϊντανό
1 φύλλο σφολιάτα
3 αυγά
300 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. τυρί τριμμένο
3 τριγωνάκια la vache qui rit

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις πιπεριές να σωταριστούν και αυτές.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια ανακατεύουμε να σωταριστούν και αυτά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μαϊντανό και ανακατεύουμε.


Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σ ένα μπολ σπάμε 3 αυγά προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε με το σύρμα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.


Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας στη φόρμα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.


Ρίχνουμε το μείγμα του κοτόπουλου τ απλώνουμε καλά στον πάτο του ταψιού και προσθέτουμε τα 3 τριγωνάκια τυρί κομμένα κομματάκια.

Advertisement


Περιχύνουμε με την κρέμα του αυγού σε όλη την επιφάνεια και απλώνουμε να πάει παντού.


Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας ρίχνουμε λίγο μαϊντανό λίγο λάδι

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Η κοτόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!!
Γρήγορη εύκολη και πολύ πολύ νόστιμη!!!!
Φτιάξτε την!!!!!

Καλή επιτυχία

Find more delicious recipes here

Advertisement