Μάθετε πώς να φτιάχνετε μία κρεμώδη ομελέτα με κατσικίσιο τυρί. Μαγειρέψτε αυτά τα αυγά για πρωινό, ή δείπνο. Η συνταγή αποδίδει 2 μεγάλες ή 4 μικρότερες μερίδες .
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
8 μεγάλα αυγά
⅓ φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 πρέζα αλάτι αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 φλιτζάνια σπανάκι baby, ψιλοκομμένo
200gr κατσικίσιο τυρί, τριμμένο(περίπου 1 φλιτζάνι)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, κυρίως πράσινα μέρη
⅓ φλυτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλικομμένες
Προαιρετικά, για το σερβίρισμα: αλάτι και φρυγανισμένο ψωμί του τόστε ολικής αλέσεως σε κύβους
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το γάλα, το αλάτι και περίπου μαύρο πιπέρι όσο θέλετε. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί καλά το μείγμα και να γίνει καθαρό κίτρινο.
Ζεστάνετε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει.
Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με σπάτουλα από σιλικόνη , μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι, περίπου 1 με 2 λεπτά.
Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι και μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια χαμηλή. Χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα σας για να ανακατέψετε απαλά τα αυγά να ψηθούν αλλά να είναι λίγο υγρά, περίπου 3 με 5 λεπτά.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε το κατσικίσιο τυρί, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις λιαστές ντομάτες και ανακατέψτε απαλά για να το συνδυάσετε. Μοιράστε την ομελέτα σε μπολάκια. Πασπαλίστε ελαφρώς με αλάτι και σερβίρετε με ψωμί του τοστ αν θέλετε.
Καλή Ορεξη