Διαφήμιση

Συστατικά

450 gr κιμά μοσχαρίσιο ή γαλοπούλα
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους
220γρ τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι συν επιπλέον αν χρειαστεί
μαύρο πιπέρι 
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ​​ψιλοκομμένη μέντα
4 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μανέστρα 
Τριμμένο τυρί παρμεζάνα, φρέσκια ​​ψιλοκομμένο μέντα ή μαϊντανό και / ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Οδηγίες
Τσιγαρίστε το μοσχαρίσιο κιμά και το κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως, περίπου 6 λεπτά.
Προσθέστε ολόκληρο το κουτί της ντομάτας, αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού), μαύρο πιπέρι , κανέλα (1/4 κουταλάκι του γλυκού) και αποξηραμένο δυόσμο (1 κουταλάκι του γλυκού).

Ανακατέψτε για να καλυφθεί το κρέας με τον τοπατοπελτέ και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε έως ότου ο ντοματοπελτές αρχίσει να καφετίζει, περίπου δύο λεπτά.
Προσθέστε τα τέσσερα φλιτζάνια του νερού και βράστε.
Προσθέστε την μανέστρα(1 φλιτζάνι) ανακατεύετε, σκεπάστε και σιγοβράζετε χαμηλά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαγειρευτεί (περίπου 20 λεπτά).
Σερβίρετε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο ή μαϊντανό και ραντίστε με ελαιολάδο, αν θέλετε.
Σημειώσεις
Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε το άπαχο κιμά για αυτό. 
Εάν χρησιμοποιείτε γαλοπούλα, προτείνω να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο στην κατσαρόλα όταν το μαγειρεύετε, αφού η γαλοπούλα είναι άπαχη.

ΠΗΓΗ: bowlofdelicious.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση