Η Πίτσα στο Σπίτι
Συστατικά:
Καπνιστό λουκάνικο
Μπέικον
Μανιτάρια
Κρεμμύδι
Σάλτσα τυριού
Γλυκό τσίλι
Σάλτσα ντομάτας
Τυρί τσένταρ
Για τη βάση
750 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 ml χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Κατευθύνσεις
Σ’ ένα μεγάλο φαρδύ μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά και τα ανακατεύω.
Προσθέτω το χλιαρό νερό στο αλεύρι και ξεκινώ να ζυμώνω με τα χέρια.
Όταν η ζύμη αρχίζει να «δένει» συνεχίζω το ζύμωμα στον πάγκο της κουζίνας, τον οποίο έχω αλευρώσει ελαφρά.
Ζυμώνω χρησιμοποιώντας κυρίως το πίσω μέρος της παλάμης με το ένα χέρι και τραβώντας, ενώ συγκρατώ την άκρη της ζύμης με το άλλο χέρι.
Ζυμώνω σε ένα όμορφο καρβελάκι, το τοποθετώ πίσω στο μπολ και το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Αφήνω τη ζύμη σε ζεστό σημείο, μακριά από παράθυρα και πόρτες που ανοιγοκλείνουν, για μία ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, λαδώνω με λίγο ελαιόλαδο το ρηχό ταψί του φούρνου της κουζίνας, βάζω τη ζύμη και την ανοίγω με τα χέρια.
Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τη βάση πίτσας και τη σάλτσα τυριού.
Πασπαλίστε όλα τα υλικά πάνω από την βάση της πίτσας και τελειώστε με το υπόλοιπο τυρί cheddar.
Ψήνετε στους 190 βαθμούς C για 20 έως 25 λεπτά.
ΠΗΓΗ:facebook.com/MetjieShongwe