Μυζηθροπιτάκια με μέλι

Υλικά

Για τη ζύμη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1-1 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ποτό μαστίχας ή πρέζα αλεσμένης μαστίχας
Πρέζα κανέλας
Τσίμπημα ξύσμα λεμονιού (1/4 κουταλάκι του γλυκού)

Γεμιση 
1 kg μυζήθρα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ποτό μαστίχας ή πρέζα αλεσμένης μαστίχας
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη

Κατευθύνσεις

Συνδυάστε το μείγμα μυζήθρας και αφήστε το στο ψυγείο ενώ φτιάχνετε τη ζύμη.
Για τη ζύμη, κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και προσθέστε όλα τα υγρά συστατικά, μπαχαρικά και ξύσμα λεμονιού. Ζυμώστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μίξερ ή με το χέρι. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια. Ανοίξτε τη ζύμη λεπτή, πασπαλίζοντας αλεύρι πάνω της και ανοίγοντας συνεχώς.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ανθότυρο συμπληρώνοντας σειρές όπως θα κάνατε για ραβιολια.

Διπλώστε το πάνω στρώμα της ζύμης για να καλύψετε τις άκρες. Πιέστε προς τα κάτω με τα δάχτυλά σας γύρω από κάθε κομμάτι.


Κόψτε κάθε τετράγωνο με έναν τροχό ζαχαροπλαστικής. Πιεστε τις άκρες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ανοίγματα ή κενά. Αφήστε τα κομμάτια στην άκρη.


Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε φυτικό λάδι. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε 2-3 κομμάτια τη φορά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις ροδίσει, αφαιρέστε τα μυζηθροπιτάκια και τοποθετήστε το σε μια χαρτοπετσέτα. Προσθέστε στο πιάτο σας και περιχύστε το θυμαρίσιο μέλι και την κανέλα. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλη Απόλαυση!!

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδης σούπα με κρουτόν
Επόμενο άρθροΠανεύκολη τούρτα σοκολάτα