Πατάτες Ογκρατεν
Συστατικά
1.2 Kg – Πατάτες, αποφλοιωμένες και λεπτές σε φέτες.
1 – Καφέ κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
3 – Σκελίδες σκόρδου, λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού – μουστάρδα ολικής αλέσεως (μουστάρδα σπόρου)
1 κουταλάκι του γλυκού – Ντιζόν Μουστάρδα
600ml – Κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι – τυρί μοτσαρελα
1/2 φλιτζάνι – παρμεζάνα, τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνω τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα , την μουστάρδα σπόρου,
την μουστάρδα , την κρέμα γάλακτος, πιπέρι, αλάτι και τα ανακατώνουμε όλα μαζί με τα
χέρια.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα τις πατάτες και τις απλώνουμε και τις ισώνουμε λιγο από πάνω.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα
Βγάζουμε μετα απο μια ώρα και απλώνουμε την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα
Βάζουμε πισω στο φούρνο για άλλα 20-30 λεπτά.
Καλή Επιτυχία