Η πιο αφράτη τυρόπιτα
Υλικά
600 γρ. αλεύρι
500 γρ φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
10 γρ. στιγμιαία μαγιά
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη βάζουμε το γάντζο ζυμώματος και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφαιρούμε από τον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
‘Οταν περάσει η μισή ώρα την βγάζουμε από το μπολ και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τη χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη και ξαναζυμώνουμε το κάθε ένα χωριστά για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε αλεύρι στο πάγκο της κουζίνας βάζουμε τα μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Τ’ αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
Λαδώνουμε το ταψί που έχει η κουζίνα μας. Στη συνέχεια παίρνουμε το ένα από τα τρία μπαλάκια και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε ψιλό μεγάλο φύλλο όσο είναι το ταψί.
Λαδώνουμε το φύλλο πασπαλίζουμε με το τυρί και διπλώνουμε από τις δύο άκρες.
Το λαδώνουμε πάλι ξαναρίχνουμε τυρί σε όλη την επιφάνεια και το διπλώνουμε από τις άλλες δύο άκρες.
Πασπαλίζουμε πάλι με λίγο τυρί το διπλώνουμε και το τοποθετούμε στο ταψί.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα δύο άλλα μπαλάκια.
Όταν τελειώσουμε σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια τα αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στους 220 ° C βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά η μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Η πιο αφράτη τυρόπιτα που φάγατε ποτέ!!!!!!!
Καλή επιτυχία
Find more delicious recipes here