Υλικά

Κέικ:
2 “L” αυγά
50 γρ. ζάχαρη
80 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
Μια πρέζα αλάτι

Κρέμα:
2 αυγά
50 γρ. βούτυρο
Ξύσμα ½ λεμονιού
5 φύλλα ζελατίνη
100 γρ. ζάχαρη
100 ml χυμό λεμονιού
250 ml κρέμα γάλακτος

Επικάλυψη:
50 γρ. ζάχαρη
225 ml νερό
Μερικές σταγόνες κίτρινη χρωστική τροφίμων
30 γρ. κορν φλάουρ
100 ml χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την σοδα και το αλάτι κοσκινισμένο,
ανακατεύουμε καλά, Τοποθετούμε σε φόρμα 20 εκ. και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό και την κρέμα γάλακτος, τη βάζουμε σε κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε να μην βράσει, προσθέτουμε ένα-ένα τα φύλλα ζελατίνης που έχουμε ενυδατώσει προηγουμένως σε νερό και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Θα τα βάλουμε όλα πάνω από το κέικ μας που θα μας χρησιμεύσει ως βάση και θα το αφήσουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη βάζοντας σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το κορν φλαουερ, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού,
μερικές σταγόνες κίτρινη χρωστική τροφίμων και το νερό, ανακατεύουμε και βάζουμε σε μια κατσαρόλα που θα βράσει ανακατεύοντας συνεχώς
μέχρι να πήξει.

Σκεπάζουμε το κέικ μας και το αφήνουμε να κρυώσει, κατά προτίμηση όλο το βράδυ.

ΠΗΓΗ: Jesus Manuel Martin Nuño’s post in Chef per Passione – by Al.ta Cucina