Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Σοκολατένια απόλαυση χωρίς σοκολάτα; Ναι, μπορεί!

Η πιο απίστευτη σοκολατόπιτα που θα φτιάξεις ποτέ, χωρίς καθόλου σοκολάτα! Μια συνταγή που θα σε εντυπωσιάσει με την γεύση της. Δοκίμασε την και θα μας ευχαριστήσεις

Συστατικά:

4 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
1 Ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
1 Ποτήρι ηλιέλαιο
1 Ποτήρι γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
2 Ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Μια πρέζα αλάτι

2 ποτήρια γάλα αντί για σιρόπι

Γλάσο σοκολάτας:
2 Ποτήρια γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
1 Ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας corn flour
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170°C
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε σταδιακά το λάδι, το γάλα, τις βανίλιες και το αλάτι στο μείγμα των αυγών και ανακατευουμε λιγο.
Τώρα ρίξτε κοσκινισμενα μαζί τη σκόνη κακάο το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.,

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί ή πυρέξ 24 εκ. Ρίξτε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί.
Ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
Μόλις είναι ετοιμη την τρυπάω διάσπαρτα και την περιχύνουμε με 2 ποτήρια γάλα

Ενώ ρουφάει τη γάλα ετοίμασα την σάλτσα σοκολατας, ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ και τη σκόνη κακάο σε μια κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Μόλις κρυώσει τελείως το κέικ, περιχύνουμε με το γλάσο.

Διασκοσμούμε όπως μας αρέσει και αφήνουμε το γλάσο να δέσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Σημείωση:
Προσαρμόστε το χρόνο ψησίματος με βάση το φούρνο σας και το μέγεθος του ταψιού σας.

Προηγούμενο άρθροΟι πιπερίτσες του Μπακάλη σε σκορδόλαδο
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Μεθυσμένα με Ινδοκάρυδο