Χοιρινή Τηγανιά

Advertisement

Για μία τηγανιά αρκετή για δύο άτομα, ή έναν πολύ πεινασμένο,

θα χρειαστούμε

1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε κυβάκια
λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι
κάμποσο κρασί, κόκκινο, ροζέ ή λευκό – ό,τι βρίσκεται στο ψυγείο μας

Προαιρετικά
φρέσκο κρεμμύδι
ρίγανη ή θυμάρι
ψιλοκομμένες πιπεριές
μουστάρδα

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε τα κομματάκια του χοιρινού για το πρώτο μέρος του μαγειρέματός τους. Όταν το χρώμα τους σκουρύνει ελαφρώς προσθέτουμε κρασί σε ποσότητα τόση που να καλύπτει τους κύβους του χοιρινού. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την τηγανιά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά χωρίς ενοχλήσεις – μόνο ένα μαλακό ανακάτεμα κάθε τόσο αρκεί.

Advertisement

Μόλις το χρώμα του κρέατος πλησιάζει την επιθυμητή, καστανόξανθη απόχρωση και το κρασί απορροφηθεί, ρίχνουμε ό,τι διαθέτουμε: κρεμμύδι, πιπεριές ή και τα δύο, οπωσδήποτε ψιλοκομμένα αλλά όχι υπερβολικά, για να μη παρατηγανιστούν και χάσουν τη φρεσκάδα τους. Αν ασφαλώς διαθέτουμε, έχει φτάσει η ώρα και για τη μουστάρδα – όχι παραπάνω από μία κουταλιά της σούπας.

Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα, ρίχνουμε ρίγανη ή θυμάρι και συνεχίζουμε με ένα γερό ανακάτεμμα. Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα απομακρύνουμε το ζουμερό, πια, φαγητό μας από τη φωτιά. Συνολικά μισή ώρα με σαράντα λεπτά αρκούν για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα της τηγανιάς.

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement