ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 4-5 πορτοκάλια (εάν βρείτε αυτά που κοκκινίζουν)
 3/4 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο και χωρισμένο
 1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
 1/2 κγ αλάτι 
 1 φλυτζάνι ζάχαρη
 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό θυμάρι
 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
 2 μεγάλα αυγά
 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς 
Τρίψτε 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκάλι. Κόψτε το πάνω κάτω των πορτοκαλιών. Προσεκτικά καθαρίστε κυκλικά την φλοίδα των πορτοκαλιών από πάνω προς τα κάτω, ακολουθώντας την καμπύλη του πορτοκαλιού. Κόψτε Λεπτές φέτες τα πορτοκάλια και αφαιρέστε τους σπόρους. Αφήνω στην άκρη.
Λιώνετε 1/4 φλιτζάνι βούτυρο σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 ή ορθογώνιο στο φούρνο μέχρι να λιώσει. Αφαιρέστε προσεκτικά από το φούρνο. Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη στο λιωμένο βούτυρο μέχρι να συνδυαστεί. Τοποθετήστε ξανά στο φούρνο για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και χτυπήστε στο ελαφρά και απλώνεται ομοιόμορφα στο κάτω μέρος του ταψιού. Στρώστε τις φέτες πορτοκαλιού ομοιόμορφα πάνω από το βούτυρο / ζάχαρη. Κρατήστε επιπλέον φέτες για γαρνίρισμα. Αφήνω στην άκρη.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί αλεύρι, μπεικιν και αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το υπόλοιπο 1/2 φλιτζανιού βούτυρο,  ζάχαρη, ξύσμα πορτοκαλιού, θυμάρι και τζίντζερ μέχρι να ελαφρώς να πάρει ένα χρώμα, περίπου 3 λεπτά.  Προσθέστε τα αυγά ένα τη φορά, χτυπάτε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Χτυπάτε  και το εκχύλισμα βανίλιας.
Εν αλλαξ προσθέστε το μίγμα αλευριού-μπέικιν πάουντερ και γάλα, και χτύπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά. 
Προσεκτικά ρίξτε το μείγμα πάνω από τις φέτες πορτοκαλιού στο ταψί και το απλώνετε απαλά και ομοιόμορφα.
Ψήνετε σε θερμοκρασία 180 βαθμών  περίπου 35-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει στο πυρέξ για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναστρέφουμε σε πιατέλα. Ξύστε το υπόλοιπο σιρόπι από το τηγάνι και ριξτε πάνω από το κέικ.
Σερβίρετε με φρέσκια σαντιγύ ή παγωτό βανίλιας.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: shewearsmanyhats.com

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκραντέν με τυριά…ένα όνειρο
Επόμενο άρθροΑρνί Γεμιστό με κάστανα και δαμάσκηνα