Η Πραγματική Συνταγή για Κρέπες
Υλικά
αυγά – 2 τεμ.
νερό – 1 κουπα νερό. (βρασμένο)
φρέσκο γάλα – 1 κούπα.
αλεύρι – 1 1/2 κουπα.
ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας.
αλάτι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
λάδι – 60 ml
μαγειρική σόδα – 1 κουταλιά της σούπας.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε ξανά.
Χωρίς να σταματήσετε το μίξερ, προσθέστε το βραστό νερό και μετά το γάλα.
Τέλος, προσθέστε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα που έχετε κοσκινίσει προηγουμένως.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο λάδι.
Βάζουμε μια κουτάλα από το μείγμα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήστε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές μέχρι να είναι έτοιμες.
Σερβίρετε τις τελικές τηγανίτες με σπιτική μαρμελάδα, σοκολάτα με μπανανα που έκανα εγω.
Αυτές οι εύκολες κρέπες με γλυκιά και αλμυρή γέμιση είναι εξίσου νόστιμες.
Καλή όρεξη!