Η Πρασόπιτα
Λίστα συστατικών:
1 Μάτσο σπαράγγια
2 πράσα
4 πράσινα κρεμμύδια
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο
1 Μάτσο άνηθο
1 Μάτσο δυόσμο
1 Μάτσο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1/8 κουτ. μοσχοκάρυδο
10 φύλλα κρουστας
50γρ κεφαλογραβιέρα
200 γρ φέτα
1/2 φλιτζάνι ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Πως την φτιάχνει ο Κen:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 * c
Κόψτε τα σπαράγγια, τα πράσα και τα πράσινα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε τα πρώτα 4 συστατικά σε 4 κουταλιές της σούπας λάδι
Κόβουμε φρέσκο δυόσμο, άνηθο και μαϊντανό και προσθέτουμε στο τηγάνι
Μόλις τα λαχανικά σοταριστούν για περίπου 5-6 λεπτά, προσθέστε αλεύρι, ανακατέψτε καλά και συνεχίστε να μαγειρεύετε 3 ακόμη λεπτά.
Προσθέστε το γάλα αργά ανακατευοντας συνέχεια.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει, προσθέστε το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε καλά
Σε ταψί 20×30, αλείψτε το κάτω μέρος με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και απλώστε το 1ο φύλλο στο ταψί και λαδώστε
Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα 5 φύλλα λαδωμένα αναμεσα για να κάνετε την βάση
Ρίξτε το μείγμα πίτας στο τηγάνι και απλώστε ομοιόμορφα
Τρίψτε τη φέτα πάνω από την γέμιση και στη συνέχεια πασπαλίστε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα Ακριβώς όπως τα κάτω στρώματα φυλλώματος, επαναλάβετε για τα απο πάνω 5 φύλλα και λαδώνετε ενδιάμεσα Κοβετε το επιπλέον πολύ προεξέχον φυλό από τις πλευρές και με το υπόλοιπο φτιαξτε ένα κοθρο γύρω γύρω και ραντίστε με ελαιολαδο καλά
Ψήνουμε για 45-55 λεπτά στους 180-190 βαθμούς
Ευχαριστούμε τον Ken