Γιουβαρελάκια με κόκκινη σάλτσα.😊

Διαφήμιση

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή πολύ ψιλοκομμένο)
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη σάλτσα
1 μικρό τριμμένο κεφάλι κρεμμύδι,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
3, 4 κουταλιές της σούπας λάδι,
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πελτε ντομάτας,
ζωμός από τα κεφτεδάκια (κύβος μπουγιόν αν θέλουμε),
αλάτι,
κόκκινο πιπέρι,
2 φύλλα δάφνης .

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αβγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.
Πλάθουμε μπαλίτσες και τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
Για σπυρωτό ρύζι στα γιουβαρλάκια, το μουλιάζουμε σε νερό για 15 λεπτά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν επιπλεύσει στην επιφάνεια, αφήστε τα να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά, για να ψηθεί το ρύζι.

Διαφήμιση

Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το αλεύρι και προσθέτουμε τον ζωμό από τα κεφτεδάκια, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, τη δάφνη και τέλος τα κεφτεδάκια.


Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και είναι έτοιμα.
Μπορείτε να αρωματίσετε με μαϊντανό αν θέλετε.
Αυτή η συνταγή είναι από τη μαμά.

Καλό Σάββατο και Κυριακή!🌺🌹

Διαφήμιση

Διαφήμιση