ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
500 γραμμάρια φρέσκα ρεβιθιά σε νερό όλη τη νύκτα
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
2 μικρά σκόρδα λιωμένα
180 γραμμάρια ελαιόλαδου
2 κσ αποξηραμένα ρίγανη
Χυμό μισού λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Γεμίστε μέχρι την μέση μια κατσαρόλα με νερό και προσθέστε τα ρεβίθια. Αφήστε τα βράσουν σε υψηλή φωτιά.
Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε το ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε ρεβίθια μαζί με 2 λίτρα νερού. Μαγειρέψτε για 2-3 ώρες στην κατσαρόλα σας (ανάλογα με το πόσο μαλακά θέλετε τα ρεβίθια σας).
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σερβίρουμε με αλάτι και πιπέρι. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό νερό για να σκεπάζει ελαφρώς τα ρεβίθια. Διαφορετικά, προσθέστε λίγο περισσότερο.
Σιγοβράστε πάνω από τη μέση την φωτιά χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρις ότου η σούπα πήξει. Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ρίγανη και σερβίρετε.