Υλικά:

  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 5 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμός ντομάτας
  • ρίγανη (όσο θέλουμε)
  • αλατοπίπερο
  • 2 κ.σ. λάδι για το σοτάρισμα + λάδι για το ταψί μας

Κρέμα γιαουρτιού:

  • 2 γιαούρτια 2% λιπαρά
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ διαλυμένο σε 8 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες. Τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με λάδι.
  2. Τις ψήνουμε στο φούρνο 10′ περίπου στους 180 βαθμούς.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα μαζί με 1/2 φλ. νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό.
  4. Αφού απορροφηθεί το νερό ρίχνουμε τις 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τον κιμά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, μαϊντανό, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει ο κιμάς.
  5. Αλείφουμε ένα μεγάλο πυρέξ με λάδι. Βάζουμε μια στρώση ψητές μελιτζάνες, απάνω τα κολοκύθια μια στρώση, τέλος μια λεπτή στρώση κιμά.
  6. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τελειώνοντας με κιμά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β. και ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού.

Για την κρέμα:

  1. Ρίχνουμε τα γιαούρτια σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το γάλα με το κόρν-φλάουρ, μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
  2. Χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά μας και ρίχνουμε απάνω στον κιμά. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια καλά, ραντίζουμε την κρέμα με λίγο λάδι και ψήνουμε τον μουσακά μας 45 λεπτά περίπου να ροδίσει η επιφάνεια!

 

Τη συνταγή έχει επιμεληθεί η διαιτολόγος-διατροφολόγος

Προηγούμενο άρθροΗ κάνναβη πάει στην κουζίνα! Οι 5 καλύτερες συνταγές με βάση την κάνναβη
Επόμενο άρθροΤέλεια Μπουγάτσα με Βελούδινη Κρέμα