Υλικά:

Για τη γέμιση:
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθος
1 ματσάκι μαϊντανός
400 γρ λευκό τυρί (φέτα, μυζήθρα ή συνδυασμός)
Ελαιόλαδο
Αλάτι (προσοχή, το τυρί συνήθως είναι αλμυρό)

Για τη ζύμη:
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το σπανάκι ωμό και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να μαλακώσουν και να αφήσουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι να έχουμε μια ζύμη
Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ αραιή, ούτε πολύ πηχτή.

Δείτε Επίσης: Τυρόπιτα σε Φόρμα

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ή ορθογώνιο ταψί.
Ρίχνουμε τη μισή ζύμη στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Απλώνουμε επάνω τη γέμιση από το σπανάκι.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.

Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Ψήνουμε την σπανακόπιτα για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να είναι έτοιμη η ζύμη.

σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Η Συνταγή/φωτό είναι τους κου Apostol Buzopulos Buzi

Προηγούμενο άρθροΚουσκούς είναι μια νόστιμη και δροσερή σαλάτα
Επόμενο άρθροΣούπα Βελουτέ