Η παρακάτω συνταγή, εκτελεσμένη από την Πατρινιά μαγείρισσα Maria Kazdagli , είναι μια εκδοχή των παραδοσιακών διπλών της Πελοποννήσου. Ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν αυτό το νόστιμο γλυκό χωρίς τη χρήση μίξερ

για Μισή δόση 👇

Υλικά

2 αβγά
2 κσ ζάχαρη
1 σφηνάκι ούζο
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 🍊
1/2 κγλ σόδα
Λίγο αλάτι
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

Εκτέλεση:

Ζύμη:
Σε ένα μπολ, χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ούζο, τις βανίλιες, το αλάτι και τον χυμό πορτοκαλιού αφού έχουμε διαλύσει μέσα την σόδα
να αφρίσει και ανακατεύουμε.
Σιγά-σιγά προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι, ζυμώνω με το χέρι μέχρι να έχω μια μαλακή και σφιχτή ζύμη.
Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
Αν θέλετε να τις κάνετε άλλη μέρα τότε στο ψυγείο με μεμβράνη.

Σχηματισμός:
Ανοίγω τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και μετά σε τετραγωνάκια εφόσον θα κάνουμε φιογκάκια. (Δείτε στο βίντεο πως γίνονται)
Εσείς μπορείτε να κάνετε ότι σχέδιο θέλετε.

Ζύμη για δίπλες Πελλοπονήσου

Τηγάνισμα:
Ζεσταίνω αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τις δίπλες μέχρι να ροδίσουν από τις δύο πλευρές.

Σερβίρισμα:
Αφαιρούμε τις δίπλες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Βουτάμε τις δίπλες στο μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Καλή επιτυχία 😉