Ιταλικά Μπισκότα με σοκολάτα

Συστατικά:

Διαφήμιση

400 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια ζάχαρη
κανέλα
γαρίφαλο
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
βανίλια
1 λεμόνι τριμμένο
πικρό κακάο 40 γρ
μια άκρη από ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
5 gr χημική μαγιά
40 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
μια κουταλιά μέλι

γλάσο
250 γρ μαύρη σοκολάτα
50 ml γάλα
40 γρ μαρμελάδα βερίκοκο.

Μέθοδος

Σωρεύουμε το αλεύρι στο πάγκο μας, κανουμε μια οπή στο κέντρο και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε λίγο νερό (1/2 με 1 κουπα νερό).
Ζυμώνουμε μια μπάλα, κλείστε σε ένα πανί, αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος, ανοίγουμε με έναν πλάστη φύλλο σε σχήμα παραλληλόγραμμου και μετά κόβουμε σε σχήμα ρόμβων, τα βρέχουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε. Ψήνουμε για 20_25 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Εν τω μεταξύ λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί προσθέτοντας 50 ml γάλα και προσθέτουμε στο τέλος τη μαρμελάδα βερίκοκο. Η σοκολάτα πρέπει να είναι ζεστή.
Αλείφουμε τα μπισκότα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο πολύ σιγά για λίγα λεπτά. Βγαζουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση