Υλικά
130 γρ βούτυρο
140 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι αμυγδάλου
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
5 αυγά
απόσταγμα αμυγδάλου
αγάπη
1 φακελάκι βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
για την κρέμα
300 ml Γάλα
2 κρόκοι αυγών
110 g Ζάχαρη
25 γρ. κορν φλαουερ
1 λοβό βανίλιας
70 ml λικέρ baileys
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψουν.
Χωρίζουμε 3 κρόκους από τα ασπράδια και συνεχίζοντας το χτύπημα, τους ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε με τη σειρά το αλεύρι αμυγδάλου, το κορν φλαουερ, το κακάο, τη μαγιά, μια σταγόνα άρωμα αμυγδάλου, τη βανίλια και
2 ολόκληρα αυγά.
Χτυπάμε τα 3 ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Τα ρίχνουμε όλα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 160°C για περίπου 1 ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα:
Ρίχνουμε το γάλα και τους σπόρους μισού λοβού βανίλιας σε μια κατσαρόλα, βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και σβήνουμε.
Στο μεταξύ στο μίξερ δουλεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα,
προσθέτουμε το κορν φλαουερ και ανακατεύουμε καλά.
Το μείγμα θα γίνει αρκετά πηχτό, το προσθέτουμε στο γάλα και ανάβουμε ξανά τη χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα για να διαλυθεί το μείγμα και να αποφύγετε τους σβόλους
Καθώς ανακατεύετε, η κρέμα θα πήξει κανονικά.
Προσθέτουμε το λικέρ με σβηστή φωτιά και ανακατεύουμε λίγο με το σύρμα.
Η κρέμα που παίρνετε είναι λίγο πιο ρευστή από μια κανονική κρέμα