Αυτή η συνταγή για κέικ βανίλιας είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα εύκολο και αφράτο κέικ που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Με απλά υλικά και γρήγορες οδηγίες, ακόμα και οι αρχάριοι μάγειροι μπορούν να πετύχουν ένα νόστιμο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Υλικά:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
5 αυγά
Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ 24 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το σπορέλαιο, το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν. Μην ανακατέψετε υπερβολικά.
Ρίξτε το μείγμα του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα.
Ψήστε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή όταν εισαχθεί στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου
Προτάσεις:
Για ένα πιο πλούσιο κέικ, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μισό σπορέλαιο με βούτυρο.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι σταφίδες, ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα τσαλαπατημένη στο μείγμα του κέικ.
Για να διακοσμήσετε το κέικ, μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη, να το επικαλύψετε με γλάσο ή να το σερβίρετε με φρέσκα φρούτα.
Καλή όρεξη!