Advertisement

Δείτε και αυτές: Το καλύτερο γεμιστό κέικ καρότου στον κόσμο. | Δύο Πατάτες – Δύο Καρότα και λίγο Κιμά

Κέικ Καρότου

Υλικά

5 αυγά μεσαίου μεγέθους
400 γρ. ζάχαρη
250ml ελαιόλαδο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. σόδα μαγειρική
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
15 γρ. κανέλα σε σκόνη
300 γρ. καρότα, τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
120 γρ. καρύδια, ψιλοτριμμένα
Επικάλυψη
230 γρ. τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia
120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανιλίνης
Ψήσιμο 45΄ – 50΄

Advertisement

Διαδικασία

Κέικ: Κοσκινίζουμε μαζί σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
Βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα ελαφρώς, σε χαμηλή ταχύτητα, για να μην πιτσιλιστούμε, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με τα κοσκινισμένα στερεά υλικά (αλεύρι, σόδα, μπέικιν πάουντερ και κανέλα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά ακόμα ή έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε στο μείγμα το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη), έως ότου αναμειχθούν καλά τα υλικά, και προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου για 60 λεπτα
Επικάλυψη
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο με το μίξερ χειρός ή με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Απλώνουμε την κρέμα μεσα και πανω από το κρύο κέικ και σερβίρουμε.
απο Ανδρονίκη Φιλίππου

Δείτε και αυτές: Το καλύτερο γεμιστό κέικ καρότου στον κόσμο. | Δύο Πατάτες – Δύο Καρότα και λίγο Κιμά

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement