Κέικ Καρότου

Υλικά

375 g ωμά καρότα
195 g αλεύρι 00 (ή 145 g αλεύρι 00 + 50 g αλεύρι αμυγδάλου)
45 γρ. Άμυλο πατάτας
195 γραμμάρια ζάχαρης (την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε με μαύρη ζάχαρη)
120 ml ηλιέλαιο (το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με ίση ποσότητα λιωμένου βουτύρου)
3 αυγά
τριμμένη φλούδα 1 πορτοκαλιού
1 φακελάκι σε μπεικιν παουντερ
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη για να ολοκληρωθεί

Ξεσματα Σοκολάτας

Εκτέλεση

Πρώτα καθαρίστε τα καρότα.
Βάλτε τα σε ένα μίξερ κομμένα σε μικρά κομμάτια με φλούδα πορτοκαλιού και λάδι. Ανακατέψτε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδες!
Το μυστικό για ένα τέλειο κέικ καρότου είναι να αποκτήσετε μια λεία ωμή κρέμα καρότου χωρίς κομμάτια καρότων.
Προσθέστε τα αυγά στην κρέμα καρότου και ανακατέψτε με ένα πιρούνι ή συνεχίστε να ανακατεύετε με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα!

Σε ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το άμυλο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίξτε το μείγμα κρέμας καρότου στο αλεύρι, ανακατέψτε με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι για λίγα δευτερόλεπτα, έως ότου το μείγμα είναι λείο και η ζύμη είναι έτοιμη !!
Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος Ψήνουμε σε ένα ζεστό φούρνο στους 175 ° για 35 – 40 λεπτά, ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο.
Αξίζει πάντα να δοκιμάσετε τις οδοντογλυφίδες που, φυσικά, πρέπει να είναι στεγνές!

Διακοσμείστε με ξέσματα σοκολάτας και Ζάχαρη

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Ψωμάκια…για όλες τις ώρες
Επόμενο άρθροΜε κιμά και αυγά και φτιάχνω σουπερ Νόστιμα Σνίτσελ