Πώς να φτιάξετε νόστιμα κέικ λεμονιού / εύκολες συνταγές
Συστατικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 110 g,
Μπεικιν παουντερ 3γρ.
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
εκχύλισμα βανίλιας
Βούτυρο θερμοκρασίας δωματίου 110g
80 g ζάχαρης
Πικλες Λεμονιού (εσωτερικό λεμονιού 20γρ + ζάχαρη 20γρ)
Για διακόσμηση
Λεμόνι Γλασσο: Ζάχαρη σε σκόνη 50g
Χυμός λεμονιού 10g
φιστίκι αιγίνης
(Φόρμα: Μηκος 16,7 εκατοστά, υψος 8,5 εκατοστά, παλτος 6,5 εκατοστά)
Εκτέλεση
Αναμείξτε τα 2 αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας
Χτυπήστε το βούτυρο με το μιξερ χειρός
Προσθέστε την ζάχαρη στο βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αυγού στο βούτυρο και χτυπήστε
Κοσκινίστε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το μπεικιν και ανακατέψτε με μια μαριζ να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Προσθέστε τις πικλες λεμονιού και ανακατέψτε
Βάλτε το μείγμα σε μια φορμα που την έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος
Λαδώστε την άκρη ενός μαχαιριού και κάντε μια γραμμή κατα μηκος τους κείκ
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 10-15 λεπτά ανάλογα του φουρνου
Γλασσο λεμονιού
Αναμειγνυουμε την ζαχαρη άχνη με το χυμό λεμονιου να διαλλυθει η ζάχαρη.
Βγαζουμε το κεικ απο το φουρνο και απο την φόρμα και το γλασσαρουμε απο πάνω,
διακοσμουμε με λιγο φυστίκι αιγίνης και είναι ετοιμοοοοοοοοοοοοοοο