Κέικ Λευκής Σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ :
300 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
175 γρ αλατισμένο βούτυρο, σε κύβους
300 γρ. άχνη ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Βουτυρώστε και στρώστε με λαδόκολλα μια φόρμα κέικ 22 x
30 cm. Σε ένα μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, λιώστε τη σοκολάτα και το
βούτυρο μαζί, ανακατεύοντας ξανά και ξανά μέχρι να μαλακώσει. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε
να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, ανακατέψτε τη ζάχαρη (το μείγμα μπορεί να γίνει παχύ και κοκκώδες, αλλά τα αυγά θα
χαλαρώσουν το μείγμα). Μετά χτυπήστε τα αυγά ένα – ένα κάθε φορά, βεβαιωθείτε ότι καθένα είναι
καλά χτυπημένο μέσα πριν προσθέσετε το επόμενο. Κοσκινίστε το αλεύρι, διπλώστε το απαλά και στη
συνέχεια ανακατέψτε τα καρύδια. Μην δουλεύετε πολύ το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα.
Ρίξτε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και απλώστε το απαλά στις γωνίες. Ψήστε για 30 λεπτά περίπου ή
μέχρι να είναι σταθερό στην αφή, αλλά ακόμα μαλακό από κάτω. Αφήστε να κρυώσει τελείως στη
φόρμα, στη συνέχεια κόψτε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια….και απολαύστε.
ΠΗΓΗ: thehappyfoodie.co.uk