Κέικ μήλου με σταφίδες 

Advertisement

Υλικά

4 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι χυμό της επιλογής σας (χρησιμοποιώ χυμό μήλου ή πορτοκαλιού)
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
Δύο κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση
4 μήλα
1/2 φλιτζάνι ελαφριά καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
Ένα φλιτζάνι σταφίδες εμποτισμένες με ζεστό νερό ή ρούμι. Πριν από την ανάμιξη με τα μήλα, στραγγίστε το υγρό και στεγνώστε το με μια χαρτοπετσέτα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Γλάσο (προαιρετικό)
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι βανίλια
3 έως 4 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση

Ζύμη
Ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα
Προσθέτουμε λάδι, χυμό και βανίλια.
Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι αλάτι και μπέικιν πάουντερ
Αφού κοσκινιστεί προσθέστε το στο μείγμα. Αφήστε στην άκρη μέχρι να χρειαστεί

Για το γλασσο

Advertisement

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη προσθέτουμε τη βανίλια και σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάτε μέχρι να έχει μια κρεμμωδη υφή  και πρεπει να ειναι κρυο το κέικ αλλιώς θα λιώσει.

Ανακατέψτε μήλα, σταφίδες, βανίλια και όλα τα μπαχαρικά με την καστανή ζάχαρη.
Όταν φτιάχνετε το κέικ πρώτα βουτυρώνετε ή λαδώνετε την φόρμα 9 χ 3 χ 5 εκ.

Η εναλλαγή είναι ζύμη-γεμιση, ζυμη-γεμιση .
ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 έως 55 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα μετά τη δοκιμή.
Αφού κρυώσει εντελώς το κέικ μου αρέσει συνήθως να το “λούσω” με γλασσο ή να το πασπαλίσω με ζάχαρη.

Καλή Επιτυχία 

Advertisement