Κέικ με ελιές, μπεικον και τυρί

Συστατικά:

150 ml λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
4 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/2 φλιτζάνι (250g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (περίπου 5 γρ.)
150 γραμμάρια τριμμένο ελβετικό τυρί ή τσένταρ
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 γραμμάρια μπεικον
200 γραμμάρια ζαμπον ψιλοκομμένο.
100 γραμμάρια μαύρες ελιές
100 γραμμάρια πράσινες ελιές
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κρασί, το λάδι, τα αυγά και το αλάτι.
2. Ξεχωριστά, ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίστε και ανακατέψτε με το υγρό μείγμα.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοταρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (ή βούτυρο).
4. Προσθέστε το μπέικον στα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη.
Φροντίστε να στραγγίξετε το μείγμα για να αποφύγετε μια υγρή ζύμη.
5. Κόψτε τις ελιές και το μαϊντανό και κόψτε το ζαμπόν.
6. Προσθέστε όλα τα υλικά και το τριμμένο τυρί στο βασικό παρασκεύασμα και ανακατέψτε.
7. Ρίξτε σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
8. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 ° C.

Καλή Απόλαυση