Κέικ με κρέμα και καρύδια
Συστατικά
Για τις Στρώσεις
αλεύρι – 2 1/2 φλιτζάνια (600 g)
βούτυρο – 3 1/3 κουταλάκι σούπας (50 g)
μαγειρική σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
μέλι – 4 κουταλιές της σούπας
αυγά – 2
αχνη ζάχαρης – 2/3 φλιτζάνι (150 g)
γάλα – για μια μεσαία σκληρή και ελαστική ζύμη
Για την Κρέμα
γάλα – 2 φλιτζάνια (0,5 l)
αλεύρι – 5 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη – 2/5 φλιτζάνι (100 g)
βούτυρο – 1 φλιτζάνι (250 g)
καρύδια – 1 φλιτζάνι (250 g), έδαφος
Για το Γλάσσο
γάλα – 4 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη – 1/2 φλιτζάνι (140 g)
βούτυρο – 2/5 φλιτζάνι (100 g)
κακάο – 1 κουταλιά της σούπας + για να πασπαλίζετε το λούστρο
Παρασκευή
Βάζουμε όλα τα υλικα για τις στρώσεις και ζυμώνουμε μια ελαστική ζύμη, και χωρίζουμε σε 3-4 μπάλες.
Ανοίξτε κάθε μπάλα σε φύλλο με πάχος περίπου 0,5 cm σε ένα και μεταφέρετε σε ένα ορθογώνιο ταψί.
Ψήστε κάθε στρώση στους 165 ° C για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να γίνετε καφέ.
Μόλις αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα, βγάλτε τες – δεν χρειάζεται να ψηθούν περισσότερο!
Για την κρέμα, προσθέστε το αλεύρι (διαλυμένο σε λίγο κρύο γάλα) σε ζεστό γάλα που έχουμε διαλύσει την ζάχαρη πρώτα. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για να πήξει. Κρυώστε το μείγμα και ανακατέψτε προσεκτικά με 1 φλιτζάνι (250 g) ελαφρώς μαλακό βούτυρο και 1 φλιτζάνι (250 g) αλεσμένα καρύδια.
Γεμίστε τα στρώματα με την κρέμα και ισιώστε από πάνω, για να πάρετε μια
ομοιόμορφη επιφάνεια. Αφήστε το κέικ για 1 νύχτα μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα. Την επόμενη μέρα, ρίξτε το γλασσο, όμως για να το κάνετε, αναμιγνύετε όλα τα συστατικά και τα βάζετε στην φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να πήξουν ελαφρά. Καλύψτε το κέικ με το γλάσσο και κόψτε το σε τετράγωνα.
Σερβίρετε πασπαλισμένο με κακάο ή μοκα