Κέικ με κρέμα και ξηρούς καρπούς

Συστατικά 

10 απσράδια αυγών
240 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
400 γραμμάρια ξηρούς καρπούς (καρυδια χοντροκομμένα-φουντουκια )
25 g κορν φλαουρ

Συστατικά για την κρέμα:
10 κρόκους
160 g ζάχαρης άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού ουσία ρούμι
100 ml γάλακτος
200 g βουτύρου

Συστατικά για διακόσμηση:
20 γραμμάρια ξηρών καρπών
20 g μαύρης σοκολάτας
3 θρυμματισμένα μπισκότα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 10 ασπράδια αυγών, αχνη ζαχαρη και χτυπάμε με μιξερ χειρός μέχρι να γίνει μαρέγκα που δεν πεφτει από το
κουτάλι.
Προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε, και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς μισούς μισούς και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 40χ50 εκ στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το απλώνουμε.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφαιρούμε απο το φουρνο και το κόβουμε σε 3 ισες λωρίδες.


Σε ένα μπολ ριχνουμε τους 10 κρόκους και 160gr ζάχαρη άχνης και χτυπάμε με ένα μιξερ χειρός.
Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με συρμα χειρός και ρίχνουμε το μείγμα κρόκου σε
μια κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μεχρι να δέσει η κρεμα.
Προσθέτουμε το βουτυρο στην κρέμα, κακάο και χτυπάμε με το μιξερ χειρός.
Προσθέτουμε το ρουμι και χτυπάμε πάλι.


Στρώνουμε την πρώτη λωρίδα με την κρέμα και τοποθετούμε τις άλλες δυο απο πάνω και αλείφουμε με κρέμα

από πάνω και γύρω γύρω.


Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα, σοκολάτα, και ξηρούς καρπούς και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες

Ετοιμοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΜωσαϊκό-κορμός-σαλάμι σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜπισκότα σιμιγδαλένια! Ελαφριά, γρήγορα και νόστιμα