Γλυκό με βελούδινη κρέμα και φύλλα σφολιάτας

Συστατικά

για ορθογώνιο ταψί περίπου 50cm / 30cm (πόσο μεγάλα είναι τα φύλλα)

1 λίτρο γάλακτος (4 φλιτζάνια)
Γέμιση:
1 λίτρο γάλα (4 φλιτζάνια)
8 κρόκους αυγών
120 γρ. κορν φλαουρ (1 / 2 κουπα)
360 γρ. Ζάχαρη (12 κουταλιές της σούπας)
1 φασόλι βανίλιας
60 γρ. ανάλατο βούτυρο (4 κουταλιές της σούπας)
250 ml κρέμα γάλακτος (1 φλιτζάνι)
1 πακέτο σφολιάτα ζαχαροπλαστικής (2 φύλλα)

Εκτέλεση:

Ψήσιμο Σφολιάτας

Απλώνουμε επάνω στο ταψί το φύλλο σφολιάτας. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C, στον αέρα, για 10΄.
Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με γάντια κουζίνας στα χέρια πατάμε καλά τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει και πετάμε τη λαδόκολλα.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ο C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ ή μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα, να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα και να γίνει τραγανή. Την αφήνουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει

Για την κρέμα

Ζεσταίνουμε το γάλα (3 φλιτζάνια) με ζάχαρη και τους σπόρους από φασόλια βανίλιας.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους αυγού, 1 φλιτζάνι γάλα και κορν φλαουρ.
Όταν το γάλα είναι ζεστό και σχεδόν βράζει, προσθέστε το μείγμα κορν φλαουρ ανακατεύοντας ενεργά με ένα σύρμα.
Σε χαμηλή φωτιά, χτυπάμε συνεχώς το γάλα μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και καλύψτε το επάνω μέρος της πλήρωσης απευθείας με ένα πλαστικό περιτύλιγμα που εφαπτετε της κρέμας και ψύξτε τουλάχιστον 2 ώρες πριν από τη συναρμολόγηση.
Όταν κρυώσει εντελώς, κτυπήστε την κρύα απο ψυγείο κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγι και διπλώστε την στην παγωμένη κρέμα σας.

Συναρμολόγηση:
Βάλτε ένα στρώμα φύλλο σφολιατας σε ένα δίσκο και μετά προσθέστε τη μισή κρέμα, βάλτε το δεύτερο φύλλο και μετά προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα. Πάνω από την κρέμα μπορείτε να απλώσετε το τελευταίο φύλλο ή απλώστε το αφού προηγουμένως το τρίψετε στα χέρια σας. Πασπαλίστε την κορυφή του κέικ με ζάχαρη άχνη. Κρατήστε το ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί!
Είναι νόστιμο και αφράτο! Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σαντιγί (περίπου 250 ml / 1 φλιτζάνι) πάνω από το τελευταίο στρώμα κρέμας.

Μπορεί να σερβιριστεί ως έχει ή να διακοσμηθεί με μούρα.

Αν σας αρέσει περισσότερη αερινη κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε 500 ml κρέμα σαντιγί  ή μπορείτε να βάλετε την σαντιγι πάνω από την κρέμα (αντί να την ενσωματώσετε)

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια κολοκυθιών
Επόμενο άρθροΚέικ με καρύδια και κανέλα