Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα σπιτικά κέικ αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο ή διάθεση για περίπλοκες διαδικασίες. Χωρίς τη χρήση μίξερ και με απλά υλικά, θα έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

(φόρμα 20*20 εκ. ή διάμετρος 23 εκ.)

Υλικά

Κρέμα:
280 ml γάλα
1 βανίλια
1 κρόκο
80 γρ ζάχαρη
15 γρ αλεύρι
15 γρ corn flaouer

Ζύμη:
2 αυγά
μια πρέζα αλάτι
150 γρ ζάχαρη
60 ml γάλα
80 ml φυτικό λάδι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
230 γρ αλεύρι
10 γρ μπέικιν πάουντερΑς φτιάξουμε μαζί ένα λαχταριστό κέικ με κρέμα!

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Φόρμα 20×20 εκ. ή στρογγυλή με διάμετρο 23 εκ.

Κρέμα:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κρόκο με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέστε λίγο από το γάλα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το αλεύρι και το corn flour και ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
Ζεστάνετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να μην βρασει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε στο μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
Επιστρέψτε ολο τωρα το υγρο μειγμα στην κατσαρόλα και στη φωτιά και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς,
μέχρι η κρέμα να πήξει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε με μεμβράνη να εφαπτεται στην κρέμα και αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Ζύμη:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το γάλα, το φυτικό λάδι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά μετα απο καθε προσθηκη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίστε τα πάνω από τα υγρά υλικά.
Ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάστε τη ζύμη στη φόρμα στρωμενη με λαδόκολα και απλώστε την ομοιόμορφα.
Απλώστε την κρυα κρέμα πάνω από τη ζύμη με κουταλιες (και αν θέλετε, προσθέστε φρούτα όπως βατόμουρα εγω δεν ειχα).

Ψήσιμο:

Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν την τρυπήσετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.

Κέικ με κρέμα
Κέικ με κρέμα