Κέικ με ξινή κρέμα χωρίς ψήσιμο

Advertisement

Κέικ με κρέμα, χωρίς φούρνο. Η προετοιμασία είναι απλή, γρήγορη, απλά πρέπει να περιμένετε να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Είναι τόσο μαλακό που μπορείς να πεις ότι λιώνει απλώς στο στόμα σου! Μια σπιτική συνταγή για το πώς να το φτιάξετε.

Τα συστατικά έχουν υπολογιστή για ένα κέικ με διάμετρο 18 cm, ύψος 6 cm και βάρος 1260
γραμμάρια.

Υλικά

Η βάση

300 γραμμάρια μπισκότων σοκολάτας
120 γραμμάρια βουτύρου
1 κουταλιά της σούπας γάλα

Κρέμα

400 γραμμάρια ξινή κρέμα 20% λιπαρα
2 αυγα
150 γραμμάρια (7,5 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
50 γραμμάρια (2,5 κουταλιές της σούπας) αλεύρι
10 γραμμάρια (2 κουταλάκια του γλυκού) ζάχαρη 
100 γραμμάρια βουτύρου

Εκτέλεση

Για την κρεμα

Για να προετοιμάσουμε την κρέμα, χρειαζόμαστε 100 γραμμάρια μαλακού βουτύρου, σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάλτε το από το ψυγείο εκ των προτέρων.

Ρίχνουμε 150 γραμμάρια ή 7,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρης σε μια κατσαρόλα, και 50 γραμμάρια ή 2,5 κουταλιές της σούπας ολόκληρα αλεύρι. Ανακατέψτε
Προσθέστε 2 αυγά
Ανακατέψτε τα πάντα καλά με ένα σύρμα μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε 400 γραμμάρια ξινή κρέμα, έχω φτιάξει ξινή κρέμα 20% λίπος
Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει, και βάζουμε στη σόμπα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα.
Όταν αρχίζει να πήζει, αλλάζουμε τη σπάτουλα σε σύρμα, μειώνουμε τη φωτιά και συνεχώς
ανακατεύουμε, και φέρνουμε τη σε βρασμό.
Βράζουμε τη κρέμα, συνεχώς ανακατεύοντας, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1-2 λεπτά.
Η τελική κρέμα πρέπει να είναι σαν μια πουτίγκα σε συνοχή.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.

Ανακατεύοντας, αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια, καλύψτε με μεβράνη να ειναι σε επαφή με την κρέμα και αφήστε το στο τραπέζι.

Για την βάση
Ρίχνουμε 300 γραμμάρια μπισκότων σοκολάτας στο μπλεντερ να τριφτούν
Βάλτε τα τρίμματα σε ένα μπολ και ρίξτε 120 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου.
Ανακατέψτε καλά τα πάντα 
Τα ψίχουλα πρέπει να συμπιέζεται καλά και να θρυμματίζεται εύκολα.
Εάν τα τρίμματα όταν τα συμπιέζω δεν διατηρούν το σχήμα τους προσθέτω 1 κουταλιά της σούπας γάλα, και αναμιγνύω μέχρι να μαλακώσει.
Μπορεί να μην χρειαστείτε μία, αλλά 2 κουταλιές της σούπας κουταλιές γάλα.
Το ελέγχω ξανά. Συμπιέστε τα ψίχουλα σε μια μπάλα.

Advertisement

Αφήστε στην άκρη το 1/3 των τριμμάτων μπισκότου, θα το χρησιμοποιήσουμε για να πασπαλίσουμε την ξινή κρέμα από πάνω.

Τοποθετήστε σε ένα τσερκι με αποσπώμενή χαρτί ψησίματο κάτω και γύρω γύρω
Ρίξτε τα υπόλοιπα τρίμματα στην φόρμα. Πιέστε με ένα κουτάλι, πιέστε καλά τις πλευρές στο σχήμα. Πατήστε το κάτω μέρος και με ένα ποτήρι.


Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο και τελειώνουμε την κρέμα.

Χτυπάμε 100 γραμμάρια μαλακού βουτύρου, θερμοκρασία δωματίου με 10 γραμμάρια ή 2
κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη για περίπου 2-3 ​​λεπτά.
Το καλά χτυπημένο βούτυρο πρέπει να είναι ελαφρύ και αφράτο.

Χτυπήσαμε επίσης τη κρέμα που εχουμε αφήσει στην άκρη με ένα μίξερ έτσι ώστε να αφρατέψει.
Η κρέμα, όπως το βούτυρο, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε τη μισή βάση της κρέμας στο βούτυρο.


Χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε την υπόλοιπη βάση κρέμας.
Και κτυπήστε μέχρι να γίνει ομαλή, και αεράτη. Εχουμε τωρα είναι μια τόσο απαλή και αφράτη ξινή κρέμα.

Ρίχνουμε ολόκληρη την κρέμα συη φόρμα πάνω απο την βάση μισκότου.
Κάνουμε ομοιόμορφο επίπεδο.


Και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα που εχουμε κρατήσει στην άκρη.


Πρώτα πασπαλίζω γυρω γυρω και με μια σπάτουλα, πιέστε ελαφρά το τρίμμα στην κρέμα.
Και μετά πασπαλίζουμε στο κέντρο.
Καλύπτουμε το κεικ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για σταθεροποίηση για 5-6 ώρες, συνήθως όλη τη νύχτα.


Μετά τη σταθεροποίηση, το βγάζουμε από το ψυγείο. Αφαιρούμε τη μεμβρανη.

Ετοιμοοοοοοοοοο να σερβίρετε
Σας εύχομαι καλή όρεξη και καλή διάθεση!

*Ξινή Κρέμα
Ανακατέψτε 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό 2 1/2 λεμονιών. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως.
Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.
Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement