Γεια σας φίλοι! Μια συνταγή που ετοιμάζω πολλά χρόνια και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Αποδεικνύεται πάντα ένα υπέροχο επιδόρπιο. Χωρίς αυγά, χωρίς γάλα και χωρίς μίξερ….

Υλικά:

230 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 κουταλιά της σούπας (10 γρ.) μαγειρική σόδα
170 ml δροσερό νερό
70 ml σπορέλαιο
100 γρ. ζάχαρη
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (πιπερόριζα)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τη μαγειρική σόδα. Θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα αφρίζει.
Προσθέτουμε το νερό, το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα και το τζίντζερ.
Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα που θα μπήγει στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ