Το κέικ με πούλπα πορτοκαλιού και ελαιόλαδο είναι ένα αρωματικό και υγιεινό γλυκό, ιδανικό για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο. Η πούλπα πορτοκαλιού προσδίδει υγρασία και φρεσκάδα, ενώ το ελαιόλαδο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και υφή. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο κέικ που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και τη νοστιμιά του.
Υλικά
1 μέτριο πορτοκάλι (αράντιστο, πλυμένο, χωρίς σπόρους και σκληρά σημεία, πολτοποιημένο στο μούλτι)
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ ελαιόλαδο (με λίγες σταγόνες λεμονιού για να μην έχει βαριά γεύση)
200 γρ ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
2 αυγά
Χοντροσπασμένα φουντούκια (προαιρετικά, για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με αυγοδάρτη με τη ζάχαρη και το λάδι.
Παίρνω μαρίζ και προσθέτω την πούλπα, το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα.
Ρίχνω σε μακρόστενη αλευρωμένη φόρμα.
Από πάνω έριξα λίγα χονδροσπασμένα φουντούκια.
Ψήσιμο στους 180ο για 45 λεπτά περίπου.
Καλή Απόλαυση
H Συνταγή είναι της κας Roula Hatzispirou