Κέικ με σοκολάτα και σταφίδες

Είμαι πάλι με ένα κέικ από το τετράδιο της μητέρας μου!

Υλικά

4 μεγάλα αυγά
200 γρ ζάχαρη
300 – 350 γραμμάρια αλεύρι
50 γρ μαύρη σοκολάτα
180 ml φρέσκο ​​γάλα
140 ml λάδι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
100 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
100 γρ σταφίδες / κράνμπερι
50 γρ ζάχαρη άχνη είναι μια διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε ζάχαρη, βανίλια και μπέικιν πάουντερ.
Στη συνέχεια προσθέτω το λάδι και το γάλα και τέλος το αλεύρι. Το μείγμα δεν είναι πολύ παχύ όπως για ένα κέικ.
Λιώνουμε χωριστά τη μαύρη σοκολάτα με 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε φούρνο μικροκυμάτων και στο μείγμα που προκύπτει βάζουμε 2-3 κ.σ. του μείγματος κέικ.

Προσθέτω τα αλεσμένα αμύγδαλα και σταφίδες στο μείγμα του κέικ και το μεταφέρω στη φόρμα, λαδωμένη με μπόλικο λάδι.
Βάζω το μείγμα σοκολάτας στην φόρμα από πάνω και το ανακατεύω με το υπόλοιπο με περιστρεφόμενες κινήσεις.
Ψήνουμε στους 185 ° για 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει, το βγάζω από τη φόρμα και το διακοσμώ με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με Ζυμαρικά Λευκό κρασί και μανιτάρια 
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με μπανάνα και άλειμμα σοκολάτας