Κέικ με τρυφερό παντεσπάνι κακάου και κρέμα

Advertisement

Αρωματική και νόστιμη συνταγή, εύκολο να φτιαχτεί – Κέικ με τρυφερό παντεσπάνι κακάο, κρέμα γάλακτος και αφρό ασπράδι

Για όλα τα χτυπήματα χρησιμοποιήστε ένα δυνατό μίξερ ή μίξερ βάσης

για την βάση – παντεσπάνι:

5 αυγά
180 γρ. Ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου

για να σιροπιάσουμε από πάνω:
100 ml γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας

για την κρέμα:
500 ml γάλακτος
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
5 κρόκους
5 κουταλιές αλεύρι
200 g βούτυρο
100 g ζάχαρη άχνη

για το τελευταίο στρώμα:
5 ασπράδια αυγών
200 g ζάχαρης
Μισό λεμόνι
2-3 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Ρυθμίστε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυροαλευρώαστε το ταψί σας και τινάξτε το.
Για την βάση, ανακατέψτε το αλεύρι με τη σκόνη κακάου και μετά κοσκινίστε τα πάντα σε ένα μπολ.
Ξεχωριστά, χτυπήστε τα ασπράδια του αυγού μέχρι να σκληραίνουν, προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέστε τους κρόκους και το αλεύρι.
Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί, βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.

Advertisement

Μετά το ψήσιμο, σιροπιάζουμε την κορυφή με το μείγμα γάλακτος, ζαχαρη άχνης και βανίλιας.

Για την κρέμα, βράστε το γάλα.
Σε ένα μικρότερο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε λίγο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το αλεύρι. Βράστε μέχρι να πυκνώσει η κρέμα και αφήστε την να κρυώσει. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ενσωματώστε το σταδιακά στην κρέμα.
Απλώστε την κρέμα που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο πάνω από την βάση.

Για το τελευταίο στρώμα

Βάζουμε στη φωτιά 100 g ζάχαρης μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Βράστε μέχρι να πάρετε ένα σιρόπι.
Ανακατέψτε τα ασπράδια των αυγών με 100 γραμμάρια ζάχαρης σε μπεν μαρι. Σταδιακά, ρίχνουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Θα έχουμε ένα γυαλιστερό αφρό στον οποίο θα ενσωματώσουμε επίσης χυμό λεμονιού.
Απλώστε τον αφρό ασπράδι πάνω από το στρώμα κρέμας και διακοσμήστε. Βάλτε στο ψυγείο το κέικ για μερικές ώρες.

Απολαύστε το! Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://www.kiloretete.ro/f

Advertisement