Κέικ με 2 βελούδινες κρέμες και κεράσια
Υλικά
Βάση παντεσπάνι:
150 γρ. βούτυρο,
80 γρ. ζάχαρη άχνη,
5 αυγά,
100 γρ. σοκολάτα,
2 κουταλιές της σούπας κακάο,
4 κουταλιές αλεύρι,
μια πρέζα αλάτι,
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη + μια πρέζα αλάτι.
κρέμα 1
1 φακελάκι ζελατίνης
κρύο νερό
250 γρ σοκολάτα
300 ml. κρυα κρέμα γαλακτος
κρέμα 2
400 γρ. Κρέμα τυριού Φιλαδέλφειας
150 γρ. ζάχαρη άχνη,
3 κουταλιές της σούπας Nutella,
250 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνει αφρός και μετά προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, αφήνοντας τη μαρέγκα στην άκρη. Ανακατέψτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφρώδες, προσθέστε έναν κρόκο αυγού και ανακατέψτε μετά από κάθε ένα, αφού έχουμε ενσωματώσει όλους τους
κρόκους, προσθέστε τη λιωμένη και ελαφρώς δροσερή σοκολάτα και ανακατέψτε ελαφρά, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το κακάο και κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε, βγάζουμε το μπολ από το μίξερ και ενσωματώνουμε λίγο από τη μαρέγκα ασπράδι αυγού, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω με ευρείες κινήσεις έως ότου
ενσωματωθεί όλη η μαρέγκα στο μειγμα. Ρίξτε το μειγμα σε μία φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ψήστε για 20-25 λεπτά. , όταν ψηθεί θα σπάσει λίγο από πάνω.
Αφήστε το να κρυώσει. Βγαζουμε την φόρμα σε φύλλο αλουμινίου και τοποθετούμε και σιροπίζουμε με κομπόστα κεράσι
Κρέμα 1: Μους σοκολάτας γάλακτος
Ενυδατώνουμε ένα φακελάκι ζελατίνης σε κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη, Λιώστε 250 γρ τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και όταν έχει λιώσει, προσθέστε την ενυδατωμένη ζελατίνη και ανακατέψτε λίγο, αφήστε το και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπήστε 300 ml. κρυα κρέμα γαλακτος σε σαντιγί και προσθέστε σταδιακά στη σοκολάτα, ανακατέψτε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω με ευρείες κινήσεις για να πάρετε μια αεράτη κρέμα μους 😊 η κρέμα που αποκτήθηκε ρίξτε την πάνω από το δροσερό παντεσπανι και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα καλά στραγγισμένα κεράσια κομπόστα και
πιέστε τα λίγο για να μπουν μεσα στην κρέμα, βάλτε την στον καταψύκτη για 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια της οποίας φτιαχνουμε την άλλη κρέμα.
Κρέμα 2:
Ανακατέψτε 400 γρ. Κρέμα τυριού Φιλαδέλφειας με 150 γρ. ζάχαρη άχνη, ανακατέψτε μέχρι να βγει το κρεμώδες αφρώδες τυρί, στη συνέχεια προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας γεμάτη Nutella, συνεχίστε την ανάμειξη μέχρι να συνδυαστούν τα δύο. Ανακατέψτε 250 ml σε κρύο μπολ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί, στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά της σούπας
σαντιγί στο τυρί κρέμα και Nutella, ανακατέψτε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω με μεγάλες κινήσεις μέχρι να πάρετε την επιθυμητή σύνθεση. Ρίξτε την κρέμα πάνω από το μους σοκολάτας, ισιώστε και βάλτε ξανά στον καταψύκτη για 30 λεπτά. τότε μπορεί να ψυχθεί. Διακοσμήστε με ότι σας αρεσει Φόρμα (40×28 εκ.)
Ωραία μέρα να εχετε