Είναι ένα τέλειο γλυκάκι, έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά, που σίγουρα θα αγαπήσετε. Δεν ψήνεται, δεν χρειάζεστε πολλά συστατικά και είναι πολύ ωραίο κομμένο σε κομμάτια. Η γεύση του είναι εξαιρετική, με πολλά καρύδια, μπισκότα και σοκολάτα, και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε ρούμι που θα δώσει μια φανταστική μυρωδιά!! Δοκιμάστε το!!
ΥΛΙΚΑ :
500 g ζάχαρη
500 γραμμάρια θρυμματισμένα μπισκότα
200 γραμμάρια θρυμματισμένα καρύδια
180 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κακάο
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
Για την επικάλυψη:
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα για να βράσει. Αμέσως μόλις πάρει βράση απομακρύνετε από τη φωτιά. Προσθέστε τα μπισκότα και τα καρύδια στο καυτό υγρό και ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι.
Χωρίστε το μίγμα σε 2 μέρη. Στο ένα μέρος, προσθέστε μαύρη σοκολάτα και κακάο.
Τοποθετήστε το σκούρο μίγμα σε μία φόρμα περίπου 20 x 30 cm (ή μεγαλύτερη) και
ευθυγραμμίστε το με μία σπάτουλα. Στη συνέχεια, βάλτε το λευκό μίγμα από πάνω.
Αφήστε λίγο τη φόρμα στο ψυγείο και ετοιμάστε την επικάλυψη. Λιώστε τη σοκολάτα, το λάδι και το βούτυρο σε ατμό και χύστε την επικάλυψη από πάνω.
Αφήστε να κρυώσει, να σφίξει καλά και στη συνέχεια κόψτε σε ράβδους (περίπου 4 x 2 cm).
Απολαμβάνετε!