Κέικ “Μπαμπάς”

Υλικά

Για τις βάσεις

5 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ,1 / 2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Σιρόπι
1,1/2 ζάχαρη
1. 1/2 νερό
χυμό λεμονιού

Κρέμα για άλειμμα
400 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ μασκαρπόνε
Φιστίκι Αιγίνης για διακόσμηση

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Βράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού να πήξει

Για την κρέμα

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Προσθέστε τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
Αδειάζετε σε ταψί διαμέτρου 22 εκ. Ψήνετε στα 170 γρ χωρίς αέρα για 15-20 λεπτά.
Σε αυτό το διάστημα παρασκευάζεται το σιρόπι.
Το έτοιμο κεικ κόβεται στα δύο με το πάνω κομμάτι πιο λεπτό, και το από πάνω κομμάτι κόβεται σε οκτώ τρίγωνα.
Βάζουμε το κάτω κομμάτι κέικ σε κατάλληλο πιάτο και ρίχνουμε πολύ σιρόπι.

Φτιαχνετε την κρέμα χτυπώντας κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη και μασκαρπόνε και απλώνετε στο κάτω μέρος του κεικ, αφήνοντας ένα μικρό μέρος απο την κρεμα για διακόσμηση στην επάνω στρώση.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα. Αραδιάζουμε τα τριγωνικά κομμάτια από πάνω – σιροπιάζουμε διακοσμουμε με κρέμα και πασπαλίζουμε με φιστίκια στις άκρες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠΟΥΤΊΓΚΑ…( Καρυδόπιτα με κρέμα)
Επόμενο άρθροΜαλακή και νόστιμη πατατόπιτα, όλη η οικογένεια λάτρεψε αυτή τη συνταγή