Αυτό το κέικ μπανάνας είναι μια κλασική συνταγή που συνδυάζει την υπέροχη γεύση της μπανάνας με την απαλή υφή του κέικ. Η προσθήκη σταφίδας και καρυδιού προσφέρει μια επιπλέον νότα γεύσης και υφή, ενώ ο χυμός πορτοκαλιού δίνει μια φρέσκια και αναζωογονητική πινελιά.

Υλικά:

4 αυγά
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο ή βούτυρο
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 μπανάνες
Λίγες σταφίδες
Λίγα καρύδια, κοπανισμένα
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 3 φλιτζάνια)
Αλάτι

Εκτέλεση

Τχυπάω τα ασπράδια μαρέγκα στο μίξερ η με το χειροκίνητο μιξεράκι ρίχνουμε τους κρόκους χτυπάμε καλά ρίχνουμε τη ζάχαρη χτυπάμε και μετά το λάδι τον χυμό λίγο αλάτι ρίχνουμε το αλεύρι πάντα κοσκινισμένο 1 μικρό φαρίν απτο μπέκιν ανακατεύουμε τρίβουμε τις μπανάνες στον ρεντέ λιγο τις αλευρωνουμεοπως και τις σταφίδες τα ρίχνουμε ολα μέσα και τα ανακατεβουμε ολα μαζί λαδώνουμε τη φόρμα την αλευρώνουμε και ρίχνουμε το υλικο μεσα ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω για 1 ωρα οταν κρυωσει το αναποδογυρίζουμε σε πιτέλα και το πασπαλίζουμε με αχνη !!

Καλή επιτυχία !!!

H Συνταγή είναι της κας Γιωτα Καραμπερη