Συστατικά
1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
4 κουταλάκια ζαχαρη
3 κουταλάκια σούπας βούτυρο, κρύο (περίπου 43 γραμμάρια)
2/3 φλιτζάνι ξινή κρέμα ή γιαούρτι

Οδηγίες
Στον ένα μιξερ, ανακατέψτε το αλεύρι, και μπεικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να πάρετε μια υφή σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε την ξινή κρέμα και ανακατεύουμε μέχρις ότου η ζύμη σχηματίσει μια μπάλα. (Φυσικά, μπορείτε να κάνετε όλη αυτή την ανάμειξη με το χέρι επίσης).

Πάρτε τη μπάλα έξω από το μίξερ, και τυλίξτε μία μεμβράνη και Ψυξτε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σε ένα αλευρωμένο πάγκο, πάρτε ενα κομμάτι ζύμης μεγέθους καρυδιού και το κυλάτε σε πάχος 1,5 3κ και μήκος 10 εκ. Τα χέρια σας πρέπει να σκονίζονται με αλεύρι για να μην κολλήσουν. Κάνετε το ίδιο με 2 ακόμη ίδια. Πιάστε την κορυφή και των τριών άκρων μαζί και, στη συνέχεια, κάντε μια πλεξούδα. Πιάστε τα άκρα μαζί. Ενδέχεται να χρειαστεί να προσθέσετε μια σταγόνα νερού εάν η ζύμη δεν κολλήσει μαζί. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

Μεταφέρετε τις πλεξίδες σε ένα ταψίς με στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Οι πλεξίδες πρέπει να είναι περίπου 2 εκ μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο 230 C  για περίπου 12 λεπτά.

 

kitchennostalgia.com

Προηγούμενο άρθροΛάχανο Σωτέ…είναι απλό αλλά κάνει την διαφορά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο σουβλάκι στο τηγάνι με χαλούμι