Εάν έχετε πολλά ροδάκινα κατά την κορύφωση του καλοκαιριού και δεν ξέρετε τι να κάνετε με αυτά, φτιάξτε αυτό το κέικ είναι τέλειος τρόπος να τα απολαύσετε .
Συστατικά:
150 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ρικότα (γιαούρτι)
3 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
8 μισά ροδάκινα
Ζάχαρη Αχνη για επικάλυψη
Μέθοδος:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C, λαδώνετε μια φόρμα ψησίματος 20×25 cm και στρώνετε τη βάση με χαρτί περγαμηνής, αφήνετε στην άκρη.
2. Ξεπλύνετε, στραγγίστε και κόψτε 4 ροδάκινα στη μέση, αφήστε τα στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί, αφήνουμε στην άκρη.
3. Βάλτε το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ενώ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού, χτυπάμε για να ενωθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα αλευριού στο μείγμα.
Προσθέτουμε τη ρικότα (γιαούρτι), ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί, απλώνουμε και λειαίνουμε την κορυφή με τη σπάτουλα. Στρώνουμε από πάνω φέτες ροδάκινου.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κορυφή ή μέχρι να βγει καθαρό ένα σουβλάκι που μπαίνει στο κέντρο του κέικ. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρετε.
Καλή Συνέχεια!