** συστατικά
60 τεμ. OREO ή γεμιστά μπισκοτα με κρέμα
30g (2 κσ) σκόνη κακάου
320g (1 1/4 φλιτζάνι + 1κσ) κρέμα γάλακτος (A)
110g (1/2 φλιτζάνι, ψιλοκομμένη) μαύρη σοκολάτα
110g (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος (B)
(Προαιρετικό) αναλατο βούτυρο 15g (1 κσ)
**πως να φτιάξεις
Βγάλτε με ένα μαχαίρι την κρέμα από τα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ.
Σπάστε τα μπισκότα σε κομματάκια μέσα σε ένα άλλο μπολ.
Ας φτιάξουμε την σοκολάτα.
Σε ένα κατσαρολάκι ριξτε την κρέμα γάλακτος (όχι όλη) (Α) και κοσκινίστε τη σκόνη κακάου μέσα και ανακατέψτε. Προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα
Προσθέστε την κρέμα που βγάλατε απο τα μπισκότα .
Βράστε σε μέτρια φωτιά. Αφού βράσει, θερμάνετε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.
Αφήστε το να κρυώσει.
Αφήστε στην άκρη να κρυώσει στους 55 ~ 60 βαθμούς Κελσίου.
Ρίχνουμε ζεστή σάλτσα σοκολάτας μέσα στα μπισκότα και ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε το μείγμα μέσα σε ένα τσερκι 18 εκ έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά στην άκρη της φόρμας.
Κάντε απο πάνω να ειναι επίπεδο. Τοποθετήστε το στον καταψύκτη και αφήστε το να σκληρύνει για 4 έως 5 ώρες.
Ας κάνουμε την ganache
Μέσα σε ένα μπολ που έχει την σοκολάτα ρίξτε την κρέμα γάλακτος ζεστή στους 60 βαθμούς περίπου.
Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε.
Αφήστε την γκαναζ να κρυώσει στους 30 βαθμούς Κελσίου.
Αφαιρέσετε το τσερκι από το κεικ και το περιχύνετε με την γκαναζ
Διακοσμήστε με μπισκότα..
Καλή Επιτυχία
subscribe to recipe’s youtube channel here