Κέικ Τούρτα Σοκολάτας
Η συνταγή για το κέικ είναι απολύτως απίστευτη. Με μια λέξη, το τέλειο κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας. Παίρνουμε μια τούρτα νόστιμο, σιροπιαστή και αρωματική, πολύ καλύτερή από αυτά της αγοράς.
Συστατικά
Για το παντεσπανι:
200 gr Ζαχαρη
150 γρ αλεύρι
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1 εσάνς βανίλιας
Για το σιρόπι:
400 μλ νερό
200 γρ ζαχαρη
2 φακελάκια καπουτσίνο σοκολάτας
1 κουταλάκι λικερ
Κρέμα :
400 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 εσάνς ρούμι
Για το γλάσο:
300 ml γλυκιά κρέμα
250 γρ μαύρη σοκολάτ
Εκτέλεση
Η συνταγή για το κέικ είναι απολύτως απίστευτη. Με μια λέξη, το τέλειο κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Παίρνουμε μια τούρτα νόστιμο, σιροπιαστή και αρωματική, πολύ καλύτερή από αυτά της αγοράς.
Ξεκινάμε και σε ένα μίξερ βάσης ρίχνουμε και χτυπάμε τα αυγά στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου ασπρίσει το μείγμα ανακατεύουμε μαζί όλα τα ξηρά υλικά ρίχνουμε μέσα τα αυγά τη βανίλια και ξεκινάμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ξηρά υλικά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το τέλος θα έχουμε πάρει ένα σοκολατένιο μείγμα στρώνουμε ένα στρόγγυλη φόρμα με χαρτί ψησίματος αδειάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς από 20 λεπτά με μισή ώρα
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα δύο φακελάκια καπουτσίνο μόλις πάρει βράση το αφήνουμε από 5 έως 7 λεπτά για να δέσει το σιρόπι.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το βούτυρο ζάχαρη άχνη το κακάο τη βανίλια και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης έως ότου πάρουμε μία σοκολατένια κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.
Για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος αφήνουμε να βράσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και την προσθέτουμε μέσα στη σοκολάτα τι ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε το γλάσο σοκολατένιο
Το παντεσπάνι μας έχει κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στη μέση σε δύο μέρη βάζουμε το πρώτο μέρος μέσα σε ένα πυρέξ που το εχουμε στρώσει με μι μεμβρανη που κρεμετε μπολικη εξω απο το πυρεξ, και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι στη συνέχεια αλείφουμε τη κρέμα σοκολάτα, από πάνω βάζουμε το δεύτερο μέρος από το παντεσπάνι
σιροπιάζουμε σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες
Οταν βγλαλουμε από το ψυγείο το κόβουμε σε κομμάτια απλώνουμε από πάνω το γλάσο και σε κάθε κομμάτι.
Με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής έχοντας το εξάρτημα σταυροειδές μία μπαλίτσα με σαντιγί
Σας διαβεβαιώνω ότι θα αρέσει σε όλους.