Κέικ Oreo

Υλικά

Για την Βάση:

300 g μπισκότα Oreo
50 g μαλακό βούτυρο.

Για την κρέμα:
800 γρ κρέμα γάλακτος
500 γρ μασκαρπόνε
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (μπορείτε να το κοσκινίσετε)
2 βανίλιες

Για το γλάσο:
100 γραμμάρια φυσικής σοκολάτας
150 γρ σοκολάτα γάλακτος
100 ml φρέσκο ​​γάλα

Εκτέλεση

Αλέστε 300 g μπισκότα Oreo σε μπλέντερ και στη συνέχεια ανακατέψτε με 50 g μαλακό βούτυρο.
Τοποθετούνται στον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου έως 25 εκατοστών και πιέζονται. Τοποθετούμε στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.

Για την κρέμα
Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το λευκό μείγμα. Σπάστε 5-6 μπισκότα Oreo και ανακατέψτε ξανά το μείγμα. Βάλτε το βάλτο. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 νύχτα και την επόμενη μέρα βάζουμε το γλάσο.
Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε 10 g ζελατίνης διαλυμένη σε λίγο νερό και υγροποιημένη.
Εγώ προσωπικά δεν βάζω, γιατί δεν μου αρέσει με τη ζελατίνη.

Για το γλάσο:

Σπάστε τους κύβους σοκολάτας και ανακατέψτε με το γάλα.
Βάλτε σε μπεν μαρι για 2-3 λεπτά μέχρι να ρευστοποιηθεί.
Μετά από 10 λεπτά, περιχύνουμε το κέικ και στολίζουμε με μπισκότα Oreo.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.


Καλή όρεξη!