Υλικά

250 γραμμάρια βρώμη τριμμένη στο μπλέντερ
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
100 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
150 γραμμάρια μέλι
2 αυγά
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μπολ, ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο τέλος, προσθέτω τη βρώμη και την κουβερτούρα σοκολάτας (αν χρησιμοποιήσω).
Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, λαδωμένη ή στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει και το γαρνίρω με γλάσο πορτοκαλιού (αν θέλω).

H συνταγή είναι της κας Γιώτα Παριώτου