Συστατικά
450 γρ ριγκατόνι ή βίδες
Αλάτι
8 κουταλιές της σούπας / 120 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ½ φλιτζάνια κομμένα σε κύβους ελληνικό ή άλλο σαλάμι,
2 φλιτζάνια κασσέρι, ή τυρί μανούρι, κομμένα σε κύβους 1 ½-cm
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένη
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πράσινες ή μαύρες ελληνικές ελιές ή μικτές ελιές
8 νωπά ντοματίνια ή λιαστές ντομάτες αποξηραμένες και χοντροκομμένες
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
2 κουταλιές της σούπας ξηρή ελληνική ρίγανη
Οδηγίες
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά στο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Στραγγίξτε. Ανακατέψτε τα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σε μια μέση κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7 λεπτά.
Έχετε όλα τα υπόλοιπα συστατικά έτοιμα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το ζυμαρικό με το κρεμμύδι και το σκόρδο, το τυρί, την κάπαρη, τις ελιές, τις αποξηραμένες στον ήλιο ντομάτες, το πιπέρι και την ρίγανη. Προσθέστε το εναπομένον ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Ευχαριστούμε την