Κέικ Κολοκυθιού

✍️ Ένα όμορφο, απλό πιάτο που θα διακοσμήσει το τραπέζι σας. Ένα νόστιμο κέικ κολοκυθιού είναι τέλειο για το καλοκαίρι.
Το άρωμα αυτού του πιάτου δεν θα σας αφήσει αδιάφορους, σίγουρα θα θέλετε να φάτε ένα κομμάτι.
Τα κολοκυθάκια έχουν ένα χαρακτηριστικό – είναι πολύ φθηνότερα το καλοκαίρι.
Ας απολαύσουμε, λοιπόν, τα κολοκυθάκια. Κατά τη διάρκεια της εποχής των λαχανικών, ένα τέτοιο πιάτο μπορεί να γίνει τουλάχιστον κάθε μέρα. Παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα από τα διαθέσιμα υλικά.

🍃 Υλικά:

0,8-1 κιλό. μικρα κολοκυθάκια
3 αυγά
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
6-7 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. φυτικό λάδι
αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Μείγμα βοτάνων (ή άνηθος αν θέλετε)

Γέμιση:
8 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας αν θέλουμε)
2-3 σκελίδες σκόρδο
4 τμχ ντομάτες (~ 500 γρ.)
100-150 γρ. τυρί
μαϊντανό ή άνηθο
8-10 τεμ. ντοματίνια

Εκτέλεση

🍃 Τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε μεγάλο τρίφτη. Δεν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τα μικρά, αλλά είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την φλούδα και
τους σπόρους από τα μεγάλα. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα τα κολοκυθάκια θα βγάλουν το ζουμί.
Τα βάζουμε σε τρυπητό και τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας να στραγγίξουν τα περιττά υγρά.

🍃 Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος, τα ξερά μυρωδικά, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά καλά, προσαρμόζουμε στη γεύση. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ρευστή.
Έτσι μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι από αυτό που αναγράφεται στα υλικά.

🍃 Ταψί από το φούρνο (31 x 42 εκ.)
Το στρώνουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη των κολοκυθιών, την ισιώνουμε. Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180* και ψήνετε
για 25-30 λεπτά.
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε τέσσερα μέρη (~ 15 x 21 εκ.), το αφήνουμε να κρυώσει.

🍃 Προσθέστε στη μαγιονέζα ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο μαύρο πιπέρι, ανακατέψτε. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες
λεπτές φέτες (1-2 mm). Τρίψτε το τυρί σε ψιλό τρίφτη.
🍃Βάζουμε το πρώτο κέικ σε πιατέλα, το αλείφουμε με μαγιονέζα σκόρδου, απλώνουμε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σκεπάζουμε με το
δεύτερο κέικ. Αλείφουμε με μαγιονέζα, ισιώνουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί (μπορούμε να ανακατέψουμε τυρί με μαγιονέζα), σκεπάζουμε με το
τρίτο κέικ. Αλείφουμε τη μαγιονέζα με το σκόρδο και απλώνουμε από πάνω ντομάτες σε φέτες. Καλύπτουμε με το τέταρτο κέικ + μαγιονέζα με σκόρδο,
αλείφουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα χόρτα και διακοσμούμε με ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Για τρεις ώρες στο ψυγείο να δέσει.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Світлана Юрченко  🙏💙💛

Προηγούμενο άρθροΠαστουρμαδόπιτες ατομικές
Επόμενο άρθροΤηγανίτες Πατάτες…είναι νόστιμες και ετοιμάζονται εύκολα